Sveitsi

SveitsiKeski-Euroopassa sijaitseva Sveitsin liittovaltio koostuu 26 kantonista. Sveitsissä puhutaan muun muassa Sveitsin ranskaa, Sveitsin saksaa sekä italiaa.

Lukuisista eurooppalaisista veroparatiiseista Sveitsi on ylivoimaisesti suurin. Se on itse asiassa maailman suurin yksittäinen verovapaa valtio, joskin Brittien hallinnoimat saaret yhdessä kiilaavat ohi.

Sveitsin suurimmat kaupungit

Sveitsin pääkaupunki, Bern, jossa asuu noin 140 asukasta, on maan viidenneksi suurin kaupunki. Maan suurin kaupunki on Zurich jonka vanhan kaupungin halki virtaa vuorilta alkunsa saava Limmat -joki.

Sveitsin tärkeimmät nähtävyydet

Alppien Matterhorn -vuori
Matterhornin vuori Sveitsin Alpeilla on kolossaalisen kokonsa ja pyramidin muotonsa vuoksi haastava kiivettävä, mutta kuuluu Sveitsin tunnetuimpiin symboleihin valokuvauksellisuutensa vuoksi. Vaikka Matterhornille kiipeäminen kannattaakin jättää kokeneille, Matterhornin vieressä sijaitsevalta Klein-Matterhornilta eli pikku-Matterhornilta voi ihailla majesteettista vuorta köysiratasvaunusta. Köysiradan pääteasema sijaitsee 3820 metrin korkeudessa.

Rhine –vesiputoukset
Euroopan suurimmat vesiputoukset sijaitsevat Sveitsissä. Rhine –putoukset muodostuivat jääkaudella mannerlaattojen törmäyksen yhteydessä. Putouksia voi ihailla erittäin läheltä seisten kivisillä laatoilla. Veneretket ovat alueella erittäin suosittuja ja Wörth- ja Laufen –linnat ovat venematkan päässä. Alueella vierailevat voivat vuokrata myös kanootteja.

Chillon –linna
Chillonin linna sijaitsee Geneve –järvessä sijaitsevalla kalliolla. Linna on Sveitsin suosituin historiallinen rakennus joka palveli aikanaan Savoyn kreivien asuntona ja tulliasemana melkein neljän vuosisadan ajan. Linnan luona vierailee vuosittain 350,000 vierasta. Chillonin linnan erikoisuus on 1300 –luvun seinämaalaukset, maanalaiset holvit, paraatisalit ja makuuhuone joka on entisöity alkuperäiseen muotoonsa. Linnalta pääsee Montreauxiin veneellä, bussilla ja kävellen.