Panama

Panama ja kuuluisa 45 mailia pitkä Panaman kanava sijoittuu Väli-Amerikkaan, Tyynenmeren ja Atlantin väliin. Panama tunnetaan muun muassa monipuolisista harrastusvaihtoehdoistaan. Surffaaminen, snorklaus, kosken lasku, sukellusmaastot, telttamatkailu, sademetsäretket ja vaellusretket ovat vain muutamia syitä vierailla tässä kauniissa kohteessa.

Panama City

Panaman pääkaupunki, Panama City, on moderni suurkaupunki jonka modernit pilvenpiirtäjät nousevat korkealle uusklassisten rakennusten ylle. Palacio Presidencial ympäristö kuhisee kahviloita ja ravintoloita. Panaman kanavassa kulkevia aluksia voi seurata Miraflores Locksin alueella. Panama Viejo sijaitsee 1500 –luvulla syntyneessä espanjalaisessa kaupunginosassa ja kaupungin yöelämä keskittyy Zone Vivan alueelle. Panama Cityä voi ihailla korkeuksista Ancon Hillin paronaamatasanteilta miltei kahden sadan metrin korkuudella.

Mitä suosittelemme

Vanha kaupunki

Panama Cityn vanha kaupunki on säädetty historialliseksi monumentiksi UNCESO:n toimesta. Upean, vanhan arkkitehtuurin välistä pilkahtelee lukuisia ravintoloita ja kahviloita. Kaupat saattavat olla myöhään auki houkutellen kävijöitä ostamaan paikallisia tuliaisia, kuten panamahattuja, vielä kymmeneltä illalla.

Herrera Plazan päässä Puerta de Tierran laidoille kerääntyy viikonloppuiltaisin yleisöä nauttimaan musiikista ja runsaista pikkupurtavien valikoimista.

Ravintolat

Tinajas
Panaman vanhin ravintola, Tinajas, tarjoaa paikallisen ruuan lisäksi myös folk –henkisiä esityksiä tiistaisin ja lauantaisin klo. 21 alkaen. Ennakkovarauksen teko on suositeltavaa.

Diablicos
Diablicos sijaitsee Panama Cityn vanhassa kaupungissa. Herkullista, paikallista ruokaa ja folk –henkisiä esityksiä.

El Trapiche
Paikallisten suosimat aamiaispaikat Via Argentinalla ja Albrook Mallissa.

Mi Ranchito and Pencas
Tästä Amador Causewaylla sijaitsevasta ravintolasta on sykähdyttävät näköalat Panama Cityyn. Palmun lehvistä solmitun katon alla voit nauttia huolella valmistetuista juomista ja perinteisistä ruoista. Ravintola sijaitsee Biomuseumin lähellä ja onkin suosittu paikka poiketa matkalla museoon.