Dublin

Dublin on Irlannin pääkaupunki, jossa asuu noin puoli miljoonaa asukasta, kun suurkaupungin alueella asukasluku nousee miljoonaan. Dublinia halkoo Liffey –joki ja kanaaleja. Dublinin keskustassa pääsee liikkumaan kävellen erinomaisesti joka on etenkin kesäkuukausina miellyttävää.

Dublinissa on paljon yrityksiä, jotka ovat lähteneet pakoon korkeaa yhteisöverotusta. Apple, Google ja useat muut suuryhtiöt ovat jo siirtyneet Irlantiin. Heille on tarjolla erillisiä verohelpotussopimuksia, kylmää Guinnesia ja irlantilaista elämäniloa.

Dublinin alueet ja nähtävyydet

Temple Bar on alue Dublinin keskustassa, jossa pienten irkkupubien asukkaat levittäytyvät myös kaduille asti etenkin lämpimällä säällä. Lasista löytyy usein Guinnesia, stout –tyyppistä olutta jota on pantu paahdetuista maltaist St. James´s Gaten alueella Dublinin keskustassa vuodesta 1759 lähtien. Arthur Guinness oli taitava panimomestari joka hallitsi myös talousasiat: hän allekirjoitti 9000 vuoden vuokrasopimuksen 45 punnan vuosihintaan. Sittemmin Guinnesin panimotilat ovat toimittaneet Guinness –museon virkaa.

Kulttuuri

Dublinilaisista kirjailijoista suomalaisille tutuimpia ovat James Joyce, Oscar Wilde ja Samuel Beckett. Pyhän Patrickin eli Irlannin kansallispyhimyksen paraati järjestetään Dublinissa 17. maaliskuuta.

Historia

Vaikka alue oli asuttu jo pitkään aiemmin, Dublinin katsotaan syntyneen virallisesti vuonna 988. Aluetta pitkään asuttaneet Keltit ovat mahdollisesti asuneet Dublinin alueella jo vuoden 500 eaa. aikoihin. Viikinkihistoria ylettyy Irlannin saarille ja tanskalaiset viikingit valloittivatkin Dublinin 800-luvulla. Anglo-Normannit onnistuivat karkottamaan Viikingit vuonna 1171. Englannin toisen sisällissodan jälkeinen aika vuonna 1649 toi Oliver Cromwellin valloittamaan kaupungin ja protenstanttipakolaiset alkoivat lisätä kaupungin väkilukua. 1800 –luvun alussa Irlanti liitettiin Yhdistyneeseen kuningaskuntaan, joka ajoi maan taloudellisiin hankaluuksiin, kasvattaen myös Dublinin työläisluokkaa.

Liikenne

Dublinin kaksi satamaa palvelevat etenkin Britannian sisäistä ja Ranskasta tulevaa liikennettä. Dublinin lentokenttä tekee yhteistyötä USA:n rajavartioston kanssa helpottaen matkustajien rajatarkastusta. USA:n lennoilla maahantulolupa myönnetään jo Dublinin kentällä. Keskusta-alueen ruuhkia hillitään DART –lähiliikennejunien avulla ja pikaraitiovaunuilla.  【業務用】業務用ガス式湯煎式おでん鍋 平型二重 10コ仕切タイプ
ふわりぃランドセル プレミアムコレクション(ブラック パールブルー コンビ)【取寄せD ラッピング可 のし不可 あんしんの6年間保証送料無料(北海道、沖縄は送料500円(税別)加算) 男子 アウトレッ
LIXIL/リクシル 【INAX】J1FHT-905S(8)YN/LM2H 化粧台 スライド型取っ手レスタイプ 寒冷地仕様 (クリエモカ)
真珠 パール ネックレス アコヤ真珠 あこや真珠 ネックレス 7.5-8.0mm イヤリング ピアス 2点セット フォーマルパール ネックレス レディース ジュエリー ギフト 卒入学 ホワイトデー 母
『バットマン vs スーパーマン』【プレミアム・フォーマット・フィギュア】アーマード・バットマン[サイドショウ]《発売済・在庫品》
【浄土宗】 仏像 総木製 純金箔 京型彩色 両大師 (法然上人 善導大師) 吹蓮華 3.5寸
UK 18-8 S型丸飾台 26インチ用 鳳凰
【限定1点モノ】★スーパーレア★SSA糸魚川”青”翡翠(ひすい) 8mm ブレスレット A貨 一連ブレスレット パワーストーン 天然石【13spring】 【lux】
【13500 ポリッシュ・アルミコマーシャル コーヒーポット(55カップ) West Bend社【並行輸入】】 b0006gq8j0
ソファー ソファ 2人掛け 高級 コンパクト レザー 合皮 アンティーク モダン 2人掛けソファー 北欧 グレー 黒二人掛け 二人掛けソファ 2人 おしゃれ コンパクトソファー レトロ 日本製 2人用