Caymansaaret

Kuuban alapuolella Karibialla sijaitsevat Caymansaaret muodostuvat kolmesta korallisaaresta. Saaret ovat Britannian hallinnon alla ja saarten virallinen kieli on englanti. Selkeä enemmistö asukkaista työskentelee palveluiden parissa ja turismi on saarilla huomattava elinkeino. Caymansaarilla asuu yli 50 000 asukasta.

Caymansaarten maantiede ja ilmasto

Saarivaltio on syntynyt suuren vedenalaisen vuoren huipulle. Suurin saari on nimeltään Grand Cayman ja pienemmät saaret ovat nimiltään Cayman Brac ja Little Cayman. Saaret sijaitsevat Kuubasta 300 kilometriä etelään. Caymansaarten ilmasto on trooppinen ja merellinen. Hurrikaanit ovat vahingoittaneet joitain Caymansaarten rakennuksia vuonna 2004.

Caymansaarten kulttuuri

Caymansaarelaiset tunnetaan ystävällisyydestään ja vieraanvaraisuudestaan. He kuulevat mielellään vieraiden kokemuksista saarellaan ja osaavat myös rentoutua. Usein kuulee kysyttävän mistä perheestä tulet ja kenen poikia tai tyttäriä sitä ollaan.

Caymansaarten harrastusmahdollisuudet

 

Hiekkarannat
Monet meistä ihastuvat ensin Caymansaarten valkoiseen hiekkaan kuvissa ja varaavat matkan kirkkaan sinisestä vedestä haaveillen. Uimarannat ovatkin Caymansaarilla vertaansa vailla. Seven Mile Beach on toistuvasti valittu maailman parhaiden rantojen joukkoon.

Veronkierto
Caymansaaret tarjoaa verojen välttelyyn suotuisat olosuhteet ja paljon harrastusmahdollisuuksia kansainvälisesti.

Sukellus ja snorklaus
Caymansaarten rauhallisissa vesissä snorklaus ja sukellusretket ovat unohtumattomia kokemuksia. Koska virtauksia ei juuri ole, myös perheen pienimmät voi huoletta nauttia rantavesistä. Ensimmäinen Caymansaarten sukelluskauppa avattiin jo vuonna 1957. Tänä päivänä saarten vesialueet ovat maailman huippuluokkaa ja sukelluskohteita on yli 360 kappaletta. Veden alla näkyvyys on erinomainen ja pinnan alainen elämä värikästä.

Grand Cayman
Veneretkillä pääsee tutustumaan vedenalaiseen elämään, hylkyihin ja koralliriuttoihin.

Cayman Brac
Uskomaton 1996 uponnut, venäläisvalmisteinen Kuuban laivastoalus on yksi suosituimmista sukelluskohteista.